Jesienne
RUBIN:
Owoc duży lub bardzo duży, kulisty. Skórka gładka, żółta,
pokryta pomarańczowo-czerwonym rumieńcem. Miąższ żółtawy, kruchy,
soczysty, słodko-winny, bardzo smaczny. Odmiana deserowa
RUBINOLLA:
Duże, lekko spłaszczone. Pokryte prawie w całości mocnym
wyraźnie czerwonym rumieńcem. Miąższ ma kolor żółty, w smaku podobny
do Rubina, jest soczysty i bardzo smaczny.
GALA:
Owoc średniej wielkości, kulisty lub kulisto-stożkowy. Skórka
gładka, rozmyty czerwony rumieniec pokrywa cały owoc. żółty, zwarty,
chrupki, soczysty, słodki, aromatyczny, bardzo smaczny.
ELSTAR:
Miąższ białożółtawy, jędrny, soczysty i słodki. Jabłka są
owocami wybitnie deserowymi przypominającymi smakiem jabłka Koksy
Pomarańczowej.
SZAMPION:
Miąższ jest białokremowy, soczysty, słodki, lekko kwaskowaty, aromatyczny. Owoce deserowe bardzo smaczne. Nadają się również do pieczenia lub gotowania oraz różnych deserów, sałatek owocowych, ciast, koktajli i kompotów.